MINÄ


Olen Susanna Fränti-Luoto, vuonna 1971 syntynyt hevos- ja koirahieroja sekä koiratrimmaaja Ruskolta Turun läheltä. Perheeseeni kuuluvat mieheni lisäksi kaksi tyttöä. Koiria on tällä hetkellä kolme: irlanninterrieriuros Jämä (s.2006), kääpiövillakoirauros Jojo (s.2008) ja irlanninterrierinarttu Nami (2008). Sisätiloissa välillä pyörivät myös kaksi kissaamme.


Koulutukseltani olen myös suuhygienisti. Näitä töitä teinkin 90-luvulla, mutta kasvava koira- ja hevosharrastukseni veti minua puoleensa ja pian huomasinkin olevani töissä ravitallilla. Vuonna 2000 kouluttauduin Tampereen urheiluhierojakoulussa hevos- ja koirahierojaksi. Asuin Tampereella 5 kuukautta nauttien opiskelusta ja suunnaten kohti yrittäjyyttä. Lapsien tulo kuitenkin siirsi oman yrityksen aloittamista esikoisen esikoulun alkamiseen saakka. Tänä aikana toimenkuvaani hieromisen lisäksi tuli koirien trimmaus. Trimmaamisen olen oppinut katsomalla muiden trimmaamista, laittamalla omia koiria ja harjoittelemalla paljon.
Koiraharrastuksiini näyttelyiden lisäksi kuuluvat toko ja pienimuotoisesti myös agility. Olenkin toiminut paikallisessa koirayhdistyksessä tottelevaisuuskouluttajana vuodesta 1995.

Kilpailin tokossa aikoinaan aussini kanssa ihan kivalla menestyksellä, mutta nyt on kilpaileminen toistaiseksi jäänyt. Lisäksi koirayhdistystoiminta tuo minulle mukavaa harrastelua yhdessä samanlaisten ihmisten kanssa. Mutta eniten ehkä kuitenkin pidän koirien kanssa liikkumisesta metsissä. Siellä minä lataan akkujani ja koirat tyhjentävät omansa!